Dromen najagen vanuit je passie
Dromen najagen vanuit je passie versus je dromen leven vanuit je zielenmissie | Auteur Amber Leimena-van Veen
Je dromen najagen vanuit je passie versus je dromen leven vanuit je zielenmissie.
Steeds vaker zie ik verhalen op social media voorbij komen over hoe anderen hun droomleven vormgegeven hebben. Tegelijkertijd wordt mij gevraagd om na te denken over mijn dromen, over mijn passie en of ik doe waarvoor ik hier op aarde gekomen ben?
Ze worden vaak door bloggers en schrijvende coaches in één noemer genoemd maar zijn je passie en je zielenmissie per definitie ook bedoeld om samen te gaan?
Is het leven van jouw passie, het leven met wat jij wilt en wat jij gecreëerd hebt vanuit je verlangens ook hetgeen wat jij hier te doen hebt? Als jij je hart volgt en doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent dan leef je letterlijk je passie. Echter een passie maximaal leven duurt hooguit 4 jaar. Daarna ben je weer verzadigd of zelfs uitgeblust. Het begint weer te knagen en je vindt een andere passie die je jouw volle aandacht en energie kunt schenken.
Het is eigenlijk een continue proces in voelen wat je wilt en weten hoe je dat je wilt omzetten in acties maar er is een missende link om hier tegelijkertijd ook je geluk, rust en bezinning in te kunnen vinden.
Passievol verzadigd
Zelf heb ik 17 jaar lang mijn passie geleefd, in mijn beleving mijn droombaan. Iedere 3 à 4 jaar vond ik een nieuwe uitdaging en een nieuw focuspunt om vanuit mijn onderneming te doen wat ik leuk vond, mijn geld te verdienen en vooral te blijven doen waar ik goed in was. Daarnaast werd ik ook nog veelvuldig gewaardeerd voor hetgeen ik deed. Toch begreep ik pas na jaren dat mijn zielenmissie onvervuld bleef. Ik deed immers wat in mijn hart goed voelde en ik had volop ideeën hoe ik van daaruit mensen kon helpen met mijn talenten. Hoofd en hart werkten samen. Ze liepen echter niet synchroon met de ontwikkeling van mijn intuïtief weten, de wijsheid van mijn ziel. Daardoor was ik, voornamelijk als ik niet aan het werk was, vermoeid en uitgeblust. Op ieder vrij moment was ik mijn droom aan het najagen.
Ik kwam terecht in een bore-out, het minder bekende zusje van de burn-out. Het duurde een aantal jaren voortdat ik me hiervan bewust werd. Op een gegeven moment werd steeds duidelijker dat ik niet doodmoe en overwerkt was door het overschrijden van mijn grenzen met het leveren van overprestaties maar door het continue onderpresteren in werk dat niet meer bij mijn zielsbestemming paste. Een van de dingen waardoor hier verandering in kwam en mijn ziel zich steeds meer kon gaan uitspreken, was toen ik leerde bewust droomwerk toe te passen.
Bewust droomwerk
In de gesprekken die ik voer met mijn coachees, die op zoek zijn naar hun zielenmissie, neem ik hen mee op verdiepingsreis om dit te verhelderen. Een reis naar de bron van wijsheid, de parel in jezelf. Éen van de eerste stappen om hier contact mee te kunnen maken, is het aanleren van droomtechnieken waarmee je bewust kunt gaan dromen. Al dromend kun je je namelijk herinneren wie je bent maar ook wat je kunt worden. Jouw dromen zijn de blauwdruk van jouw potentieel.
Maar hoe kun je dan als bewust dromer in contact komen met je diepste verlangens en hieruit de wijsheid halen om te ontdekken wat jouw zielenmissie is? Het hart en hoofd in lijn, moet genoeg zijn? Je hart voelt dat je iets wilt, iets verlangt en je brengt deze gevoelens in je hoofd samen met ideeën om dit uit te werken. Je brengt het hoofd en hart in lijn maar vaak wordt de buik vergeten. In de buik zit het voelen zonder te weten en daarin ligt nou juist je zielenmissie besloten. Hoe krijgen deze gevoelens dan, naast de inbedding in je hart en brein, ook een plaats in je intuïtieve systeem zodat er een gevoel van geluk, rust en bezinning ontstaat voor de lange termijn?
Hoe komt dit in lijn met wat jouw ziel wil en blijft het niet slechts een voortvloeisel van wat je denkt te willen en voelen? Pas als je kunt laveren tussen voelen wat je wilt, weten wat je wilt en voelen vanuit overgave zonder willen en weten dan ontstaat er een natuurlijke stroom in je leven. Van hieruit kun je het hoofd, het hart en de buik in lijn brengen en komt er heelheid in jezelf. Het vrouwelijke stuk in jezelf, het niet weten en de overgave aan het voelen zonder te weten, komt samen met het mannelijke stuk in jezelf, het stuk van willen, weten en doen.
De droomtechnieken die ik hanteer vinden hun oorsprong in sjamanistische tradities onder andere in die van de Indianen en de Australische aboriginals.
De 9 sleutels om dromen te vangen, te sturen en te verwerken
Er zijn 9 sleutels om je dromen te kunnen vangen, deze bewust aan te sturen en die je de mogelijkheid geven om nachtmerries te kunnen verwerken.
Ik zal er twee uitlichten zodat je deze alvast kunt gaan gebruiken om inzichten te krijgen voor je ‘wakkere’ leven. De eerste sleutel is het terugstappen in je droom. Een droom die je je volledig herinnert, heeft zijn eigen interpretatie. Echter de betekenis van deze droom ligt in de droom zelf.
De betekenis kun je helder krijgen door terug te stappen in je droom. Hierdoor vergroot je het vermogen in jezelf om de boodschappen over de toekomst duidelijk te krijgen maar ook hoe je contact kunt leggen met innerlijke leraren en hoe je niet of half afgedane zaken alsnog af kunt maken. Hierdoor kun je jouw valse overtuigingen, belemmerende patronen en angsten duidelijk krijgen zodat je hiermee kunt werken en deze kunt gaan oplossen.
Wat ik zelf een bijzonder fenomeen vond, toen ik van de gangbare symbolische droomverklaringen naar sjamanistisch droomwerk overstapte, is dat de droom die je herinnert niet de droombetekenis is. Op het moment dat je ontwaakt bent, is 90% van de droomreis vertroebeld. Als je met droomwerk oefent kun je vage beelden gaan gebruiken als een luik om je droom terug binnen te stappen. Je hebt hiervoor twee tools nodig: het vermogen om je te concentreren op één scène uit de droom en het vermogen om je te ontspannen wanneer de scène weer binnenkomt. De tweede sleutel is het in gesprek gaan met droompersonages. Eén van de beste manieren om erachter te komen wat je droom betekent, is door dit je droompersonages te vragen.
Ik leer mijn coachees dat ze dit op twee manieren kunnen doen. De eerste manier is door je droom opnieuw binnen te stappen en daar je vraag te stellen. De tweede manier is door, wanneer je wakker bent, je vraag aan een bepaalde figuur te stellen en het antwoord dat in je opkomt op te schrijven. Je stelt van tevoren vast wie in jouw droom het best in staat is om de vraag: ‘Wat wil je mij vertellen?’ te beantwoorden. Je hoeft je niet te beperken tot een gesprek met menselijke personages. Elk object, dier of mens leeft in een droom. Alles leeft en alles kan je een antwoord geven, zodat jouw droom betekenis krijgt in plaats van slechts een interpretatie te blijven.
Struikelblok
Vaak blijkt in de praktijk dat het voor mijn coachees lastig is om ontspannen terug te stappen in een droom als deze hen met hun angsten confronteert. Ik help hun daar doorheen door als bondgenoot samen in de droom te stappen en op zoek te gaan naar informatie die de dromer mogelijk over het hoofd heeft gezien. Je kunt ook een partner uit je eigen omgeving vragen om als droomhelper te fungeren. In sjamanistische kringen is het gebruikelijk om dit in groepsverband te doen veelal begeleid met geluiden van sjamanistisch drummen die het terugroepen van de droomstaat vergemakkelijken.
9 Tips & Trics
Wil je je droompersonages vragen gaan stellen? Dit zijn de stappen om dat te laten slagen.
1. Schrijf je vraag zo duidelijk en beknopt mogelijk op
2. Concentreer je op de droomomgeving en gebruik alle zintuigen om deze te omschrijven
3. Stel vast wie in je droom het meest geschikt is om de vraag te beant woorden
4. Ontspan jezelf in een gemakkelijke houding en probeer met je adem-
haling spanningen van je lichaam los te laten
5. Kijk rond op de droomlocatie en merk verschillen met de eerdere droom op
6. Laat de droom ongestoord verlopen en focus niet op een reproductie
van de eerste droom
7. Ga in gesprek met droompersonages en beperk je niet alleen tot mensen
8. Vertrouw op de droombron, niet op de vraag die je besloten had te stellen
9. Breng de route (paden, landschap) van terugkeer naar de droomreis zintuiglijk in
kaart
Dit geeft exta informatie over de weg die nodig is om valse overtuigingen, belemmerende patronen en angsten te doorgronden zodat duidelijk wordt hoe je hieraan kunt werken.
Tot slot wens ik je veel droomverdieping en dat je diepste verlangens zich in je droom mogen tonen zodat je ook jouw droomleven vanuit je zielenmissie kunt gaan leven.
De Huidalchemist,
Amber Leimena-van Veen
Jouw huid als leermeester voor bewustwording, intelligentie en gezondheid
Hulp nodig bij het leven en werken in lijn met je zielsbestemming?
Wil je hulp bij het vinden van jouw zielenmissie of het overwinnen van jouw mentale en emotionele beren op je levensweg? In mijn programma De Huidparel, Vind de parel in jezelf, neem ik je mee op een persoonlijke verdiepingsreis om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te groeien in je werk en privéleven om zo in overeenstemming met je zielsbestemming te komen. Naast een astrologische en analytische berekening van jouw zielenpad krijgt ook jouw interne, bewust en onbewust beleefde lichamelijke/geestelijke proces de aandacht. Wil je weten of dit wat voor jou is?
Ik ga graag met je gesprek om samen te bespreken waar je nu tegenaan loopt, welke lichamelijke klachten je hebt en welke mogelijkheden ik voor je zie. In dit gesprek wordt duidelijk hoe en op welke wijze je stappen kunt zetten om rust, geluk en bezinning te ervaren vanuit een energiek en gezond lichaam.
Contact
De Huidparel, jouw huid als spiegel van de ziel
info@dehuidparel.nl
www.facebook.com/DeHuidparel
Meer inspiratie
Voor meer inspiratie over dit onderwerp kun je ook mijn podcast beluisteren https://soundcloud.com/amber-de-huidparel/dagboek-sessie-vind-de-parel
Voorstellen
Amber Leimena-van Veen heeft sinds 2001 haar praktijk voor huidverbetering en Huidtherapie gerund vanuit de visie om het cosmetische (de zichtbare huid) te verbinden met het medische aspect van een gezonde huid. Ze studeerde Orthomoleculaire Geneeskunde en Ayurveda en ging de huid zien als de weerspiegeling van het biochemische, energetische, emotionele en mentale evenwicht.
Opgeleid als regulier huidtherapeut behandelde zij uiteenlopende huidbeelden van ontstekingen, lymfe- en pigmentstoornissen tot aan huidziekten. Haar kennis breidde ze uit tijdens haar studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierdoor ging ze zich nog meer bezig houden met het menselijk lichaam, gezondheid en lichamelijke klachten.
In samenwerking met de afdeling Dermatologie van het Erasmus Medisch centrum kon zij haar kennis en ervaring in de behandeling van huidziekten -en aandoeningen nog meer uitbreiden. Toch ondervond zij dat er meer nodig was dan alle beschikbare dermatologische kennis en behandeltherapieën om huidproblemen of ziekten volledig en liefst blijvend op te lossen. In de praktijk ontdekte zij een samenhang tussen de huidlagen, de verwerking van emoties en het bewustzijn in het brein. Dit was de aanleiding voor haar onderzoek waarbij ze de verschillende huidlagen onderzocht op hun intelligentie, het niveau van bewustzijn en de link met de gezondheid van het lichaam.
Ze begon te schrijven over de relatie van de huid en het brein op haar facebookpagina: De Huidparel, de huid als spiegel van de ziel. In haar werk ging ze zich steeds meer richten op bewustzijnsverhoging en transformatie. Van hieruit ontwikkelde ze een programma om verschillende soorten intelligentie in je leven te integreren om zo de potentie in jezelf te maximaliseren.
Haar praktijk veranderde mee en sinds 2017 helpt zij hooggevoelige en hoogbegaafde therapeuten, trainers en coaches die vastlopen in hun werk door een bore-out en (chronische) lichamelijke klachten hebben. Zij coacht hen hoe zij weer gezond en energiek kunnen worden.